Kan man godt hygge sig, og holde fredagsbar i et kontorfællesskab i COVID-19-tiderne samtidig med at man holder afstand? Det er der sikkert mange der har en holdning til, men sandheden er jo, hvor der er vilje, er der vej og vi har viljen!

Kontorfællesskab Virtuel Fredagsbar
Kontorfællesskab Virtuel Fredagsbar

Virtuel sjov i kontorfællesskab

Vi har igennem de sidste par måneder, holdt fredagsbar i Central Café, for kontorlejerne her i kontorfællesskabet Central business. Det er foregået med god afstand til hinanden og masser af håndsprit til rådighed. Vi prøver, at få det bedste ud af COVID-19-situationen ved at bevare fællesskabets sammenhold og har fokus på, at vi skal passe på hinanden. Vi besluttede derfor, at vi ville arrangere et virtuelt event, der skulle forløbe sig over halvanden time. Formålet var, at få folk til at hygge sig og gå på weekend med god stemning og et smil på læben.  

Den virtuelle fredagsbar blev afholdt fredag d. 5/2-2021, hvor vi forsøgte os med vores første online fredagsbar i virtuelle rammer. Underholdningen bestod af en masse sjove lege og quizzer. Den virtuelle fredagsbar opstod af en impulsiv beslutning, da vi mente at kontorfællesskabets lejere samt andre iværksættere skulle have muligheden for at hilse på hinanden under nogle mindre formelle rammer. Underholdningen blev planlagt over to dage, men arrangementets udfald blev alligevel anderledes end forventet.

Deltagerne bestod af repræsentanter fra kontorfællesskabet og fra B2B netværket. Grundet den impulsive online arrangementsbeslutning endte vi med at være et dusin deltagere, der alle var i stemning til at have en hyggelig eftermiddag i morskabens tegn.

Velkommen til virtuel fredagsbar

Arrangementet startede med en velkomst og en sikkerhedsprocedure i, at teknikken virkede for alle deltagere. Efter velkomst, kunne Thomas udbringe en SKÅL og en kort agenda for dagen. Dertil var der en kort præsentation af deltagerne og hvem de repræsenterede, samt hvor de fysisk kom fra og hvad de lavede til dagligt. 

Kontorfællesskabets første virtuelle event

Den første quizleg var en ´kahoot´ der primært handlede om begivenheder og året der gik i 2020. Der var blandt andet spørgsmål omkring COVID-19, John Dillermand og en masse andre sjove spørgsmål som alle kunne være med på. Vi havde sågar forsøgt os med en god gammeldags rebus, og den fik især folk til at gå i tænkeboks.  

Den anden virtuelle leg var ´Jeg har aldrig´. Måske kender du allerede legen, men den handler om, at man lærer deltagerne bedre at kende, da man skal erkende om man enten har gjort det ene eller andet ud fra den tese som bliver fortalt af værten. Forskellen på den mest velkendte version af ´Jeg har aldrig´ og den virtuelle fredagsbarsversion er, at der er fokus på kontorrelaterede spørgsmål, såsom “Jeg har aldrig taget den sidste sjat kaffe uden at sætte noget nyt over” eller “Jeg har aldrig drukket mig fuld til en firmajulefrokost”.

Kontorfællesskabets lejere morede sig, da der kom sandheder på bordet, og var med til at skabe en mere personlig stemning. Dette gjorde, at stemningen blev mere loose. De fleste ved, at tiden flyver afsted når man hygger sig, og dette var også tilfældet i den virtuelle fredagsbar. Derfor måtte vi afbryde et par af legene, så vi kunne nå det fulde program, uden at haste på deltagerne.

Iværksætterleg og musikquiz

Vi havde udover ovenstående lege selv opfundet en leg som hed “Gæt en iværksætter.” Vi var spændte på at se, hvordan deltagerne tog imod legen. Legen gik ud på, at deltagene skulle gætte en kendt iværksætter ud fra nogle hints. Hvis man kendte iværksætterens navn, skulle man række hånden op digitalt. En af de velkendte iværksættere havde eksempelvis følgende hints:

“Han er dansker”

“Kæmpe fan af takeaway”

“IT-nørd”

“Sulten som en løve”

Måske har du allerede gættet, at iværksætteren der er tale om her, er stifteren af Just-Eat, Jesper Buch. Legen var lavet i forskellige sværhedsgrader, så ledetrådene startede svære og blev lettere og lettere, så alle havde en chance for at kunne være med. 

Den sidste leg på programmet var en reversed musikquiz, vi hvor afspillede kendte sangnumre lige fra Michael Jackson til lady Gaga bagfra, og så skulle deltagerne gætte sangen på samme måde som førnævnt, ved at række hånden op digitalt. Det var en sjov og anderledes leg, hvor folk var med på idéen og stemningen var ligeledes god. 

En god afslutning

Vi sluttede den virtuelle fredagsbar af med at kåre vinderne. Præmierne bestod både af festival mix og nogle gode vine. Vi oplevede igennem hele arrangementet godt humør og engagement fra lejere og iværksættere, hvilket var en motiverende faktor for at gøre den virtuelle fredagsbar bedre til næste gang. Til slut fik vi både mundtlig og skriftlig feedback fra deltagerne, og de fortalte ydermere, at det var et godt initiativ til et anderledes online socialt event med mulighed for en hyggelig stund. Trods det lukkede samfund grundet COVID-19, kan man alligevel godt holde fredagscafé. Man har jo kun det sjov man selv laver. 

Ny virtuel fredagsbar d. 5/3-2021

Grundet succesen af den første virtuelle fredagsbar, har vi valgt at afholde endnu en virtuel fredagsbar d. 5/3-2021.

Grundet COVID-19 og de gældende restriktioner kan vi fortsat ikke mødes mere end fem personer, men det skal ikke afholde os for at hygge os sammen. Fredagsbaren kommer til at foregå over Microsoft Teams, hvor der vil være sjove online aktiviteter. Alt du skal gøre er at have din yndlingsdrik klar, og så garanterer vi en fredagsbar i et andet format du sent vil glemme.

Hvis du vil deltage, kan du sende en mail til mail@centralbusiness.dk med titlen “Virtuel fredagsbar” og så inviterer vi dig til den kommende virtuelle fredagsbar. Vi ser frem til endnu en succesfuld virtuel fredagsbar.