Har du længe tænkt på, hvad der gemmer sig i det store røde bygningsanlæg på H.P. Hansens plads 32 i Slagelse?

– Her fortæller jeg om hvad stedet er, og hvordan man er gået fra en telecentral til et kontorfællesskab. Dertil vil jeg komme ind på, hvad historien og tankerne bag kontorfælleskabet Central Business er.

Kilde: Krak

Historien bag KTAS

I 1882 stifter C.F. Tietgen Kjøbenhavns Telefon-Aktieselskab, også kaldet KTAS og dermed skaber han de første telegraftjenester og telefoncentraler i Danmark. Her ca. 140 år efter er der folk som mig, der ikke aner, at det er forgængeren til TDC. Dertil kender de fleste heller ikke til historien bag det gamle pakhus i Slagelse midtby, på H.P Hansens plads 32. Det er spændende, at høre om hvordan tingene har været, og hvad der er sket gennem tidernes forløb. Da jeg ikke selv har oplevet KTAS og dets historie, sad jeg med ørene slået ud, da jeg fik historien om de gamle kobberledninger. Derudover var jeg heller ikke klar over, at over halvdelen af ansatte i KTAS var telefonister. Deres opgaver var at sammenkoble husstande, ved store omstillingsborde på telefoncentralerne, når abonnenterne skulle i kontakt med hinanden. Den dag i dag er der stadigvæk kobberledninger i bygningen, og bygningen er ejet af TDC-ejendomme. TDC lejer det ud til ildsjæle som Thomas Jensen, CEO for kontorfællesskabet Central Business.

Kontorfællesskab Slagelse Central Business
Kontorfællesskab Slagelse Central Business

Mine oplevelser om KTAS-bygningen

Jeg må indrømme, at jeg intet vidste om hverken KTAS eller Central Business da jeg startede i praktik i Central Business. Jeg har boet i Slagelse i 10 år og jeg har aldrig vidst, at der lå andet end hvad jeg troede var et gammelt pakhus. Da jeg selv skulle finde vej til Central Business, var jeg lidt på bar bund.
Heldigvis kunne Google Maps hjælpe mig. 
Da jeg gik ind i bygningen på H.P. Hansens Plads 32, og opdagede kontorfællesskabet, var det noget af en omvæltning. Jeg blev positivt overrasket, over hvor moderne og innovativt interiøret var. Beliggenheden er central og der er potentiale til en masse erhvervsrelaterede lejere. Målet for kontorfællesskabet er, at lave et endnu større kontorfællesskab, hvor man kan mødes på tværs af virksomheder og have sparringsmuligheder og forbindelser til andre virksomheder. 

Hvordan opstod tanken om et kontorfællesskab?

Thomas Jensen, CEO for Central Business’ drøm om et kontorfællesskab startede for mange år siden. Thomas er oprindeligt fra Slagelse, men har over flere år haft hovedsæde i hovedstadsområdet, og har været en del af kontorfællesskaber i København. Thomas valgte kontorfællesskaber grundet sparring og fællesskab. Fordi at hans virksomhed var af mindre størrelse, behøvede han ikke et stort erhvervslejemål, og derved havde han incitament for at være i et kontorfællesskab..

Udover de københavnske kontorfællesskaber har Thomas også været lejer i to andre kontorfællesskaber i Slagelse. Dog tog drømme og visioner fart, og herefter opsagde Thomas sit lejemål og ville starte sit eget kontorfællesskab.
Bygningen på H.P. Hansens Plads 32 fik Thomas’ opmærksomhed, da han for mere end 20 år tilbage, kunne kigge på bygningen fra hans lejlighed på Herrestræde i Slagelse. Allerede dengang skabte de mærkværdige aktiviteter i bygningen nysgerrighed hos Thomas, da der både foregik militæraktiviteter og lignende øvelser, og sommetider lå bygningen øde.

Derfor er det meget sjovt, at Thomas den dag i dag sidder i de store lokaler, som han havde udsigt til fra hans ungkarlelejlighed. Efter en rundvisning med erhvervsejendomsmæglerne kunne Thomas straks se sine drømme spire, i den store bygning, og hertil kunne han se idéer i bygningsinfrastrukturen, den tilhørende parkeringsplads og mulighederne i de mange erhvervslokaler.

Bæredygtigt kontorfællesskab

Central Business er et bæredygtigt kontorfællesskab som er blevet bygget op af genbrugsmaterialer. Genbrugsmaterialerne stammer fra andre kontormiljøer og nedlukkede restauranter i Danmark. Thomas har gennem tiden samlet de nødvendige materialer sammen, for selv at bygge et kontorfællesskab op. Kontorfællesskabet bærer præg af rustikke og moderne møbelelementer. Dertil har Thomas vægtet lydisolering højt, så kontorfællesskabets lejere blandt andet kan sidde og have rolige samtaler i Central Business’ fællesarealer, uden at skulle overdøve andres samtaler. Lejerne har også mulighed for at præge deres eget kontorlokale eller kontorplads, og designe det som de ønsker. Du kan blandt andet se vores Central Café her.

Hvad er drømmen med kontorfællesskabet?

Drømmen med kontorfællesskabet Central Business er, at skabe rammerne for et sted, hvor man kan komme som virksomhed eller iværksætter og få mulighed for sparring. I kontorfællesskabet kan man arbejde på tværs af virksomhedslejerne, kontorfællesskabet kan give virksomheder muligheden for at danne forbindelser og på den måde hjælpe hinanden. Du kan læse den nyeste artikel om kontorfællesskabet her.

Den overordnede vision er, at skabe en lille egenrådig by for erhvervsdrivende i Slagelse.